Общо седем световни дестинации отличи Асоциацията на британските туристически агенции (ABTA) в

...
Общо седем световни дестинации отличи Асоциацията на британските туристически агенции (ABTA) в
Коментари Харесай

ABTA отличи 7 световни дестинации за екотуризъм

Общо седем международни дестинации отличи Асоциацията на английските туристически организации (ABTA) в региона на екологичния туризъм, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.  

На първо място в класацията на екологичните туристически дестинации е Коста Рика с националния парк и предпазената си " облачна гора ". Второто място заема гръцкият остров Алонисос, заради най-големият морски естествен парк в Средиземно море, който действа в региона, скорошното разкриване на първия подводен музей в потопен древен транспортен съд от края на V в. пр.Хр., както и обстоятелството, че островната община беше първата, която през 2015 година забрани използването на пластмасови торбички. Третото място е за Копенхаген с екологичните му нововъведения.

Следват Сан Франциско като един от най-екологичните градове в света, Муреа във Френска Полинезия поради ограниченията за отбрана на морския живот, Кения поради тактиката си за отбрана на дивата фауна и Словения за връзката, която е постигнала сред природа, туризъм и отбрана на околната среда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР